laatste nieuws

English Theatre Company - 2e en 3e jaar

Ook dit jaar zakte het ETC (English Theatre company) af naar het college. De leerlingen van het tweede en derde jaar kregen een voorstelling van een uur te zien. Wat hen echt aansprak was het interactieve en humoristische aspect van het optreden. U kunt hier het fotoverslag bekijken.

Voetbal Scholieren Meisjes

Onze scholieren meisjes konden opnieuw uitpakken met hun voetbalkwaliteiten op woensdag 11 jan. tegen de sportschool van Brugge (VHSI).

We konden de overwinning binnenhalen met 4-2!

Fotoverslag

Uitreiking Junior Journalisten - Davidsfonds

Uit het artikel van e-Diskmuide van 18 januari

Maandag laatstleden vond in het auditorium van het Sint-Aloysiuscollege de prijsuitreiking plaats van Junior Journalist. Met deze jaarlijkse wedstrijd gaat Davidsfonds Diksmuide op zoek naar schrijftalent in de derde graad van het basisonderwijs (reeks 1) en de tweede en derde graad (reeksen 3 en 4) van het secundair onderwijs. Onder het thema ‘Ecologie’ mochten de deelnemers van reeks 1 hun fantasie de vrije loop laten om een meeslepend verhaal te verzinnen. Van de jonge journalisten in reeksen 3 en 4 werd dan weer een degelijk beargumenteerd opiniestuk verwacht.

Onze laureaten:

 • Soetkin Duyck
 • Delphine Castryck
 • Marion Malfait
 • Jan Hoorelbeke
 • Camille Pieters
 • Marilie Libeert
 • Lisa Castelein
 • Jannes Packet
 • Eline Debucquoy
 • Elin Vermandere
 • Lowie Bolle

De laureaten krijgen een boekenpakket aangeboden door Davidsfonds Diksmuide.

De werkjes van Marion, Pepijn en Soetkin dingen bovendien meer naar de titel van Junior Journalist West-Vlaanderen.

Voetbal - scholieren meisjes

In het eerste deel van de match was het nog gelijk opgaand, we konden zelf af en toe doorbreken naar doel, maar spijtig genoeg niet afwerken. Na een 25-tal minuten moesten we toch spijtig genoeg een mooi doelpunt van de tegenpartij incasseren. Het was aan ons om de gelijkmaker nog te scoren net voor rust, maar het lukte niet.

Wat niet lukt in de eerste helft, MOEST lukken in de 2de helft, een puntje maken. Een tweede doelpunt van Meulebeke viel, maar we lieten de kopjes niet hangen. En dan toch konden we plots tegenscoren, op een ideaal moment om misschien nog de score in evenwicht te brengen. Maar de tegenstand stak een tandje bij en scoorden nog 2 doelpunten in 5 minuten.

Misschien een kleine teleurstelling in het resultaat, maar zeker niet over de kwaliteit en inzet van het spel!

Ploegfoto

PK Zwemmen

Vier cadetten vertegenwoordigden onze school op het PK zwemmen in Brugge. Zwommen voor SADI: Stan Vuylsteke (schoolslag: 40”03, 7de plaats), Robrecht Nollet (vrije slag: 37”15, 13de plaats), Felix Cobbaert (Rugslag: 34”10, 3de plaats) en Rune Laridon (Rugslag: 34”85, 6de plaats)

Fotoverslag

Kalender

loader

Binnenkort

jan
24

24 januari 2017 5:00 pm - 6:30 pm

jan
25

25 januari 2017 - 27 januari 2017

jan
26

26 januari 2017 8:30 am - 12:00 pm

jan
26

26 januari 2017 8:00 pm - 10:30 pm

VOLG ONS OOK OP 

Volg ons op Twitter! Like ons op Facebook!

Een nieuwe school en studierichting kiezen is niet altijd even makkelijk. Kies je voor de optie Latijn, STEM of Moderne? Misschien kan dit je helpen…

Lees meer...

Na het tweede jaar moet je een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit Economie, Humane Wetenschappen, Latijn en Wetenschappen.

Lees meer...

Na het vierde jaar moet je opnieuw een keuze maken. Op onze school kun je kiezen uit 8 richtingen die verderbouwen op de richtingen uit de tweede graad.

Lees meer...

Foto Albums

Oud-Leerlingen

reunie20162017

Ouderraad

ouderraad

Infobrochure

infobrochure